Met de hond op reis

Deze zomer kijken veel mensen weer uit naar de vakantie. Sommigen gaan naar het buitenland maar het merendeel zal in ons eigen landje blijven. Hoe dan ook, de kans is groot dat je met de auto op pad gaat. Gaat de hele familie mee? Dan hoort de hond daar natuurlijk ook bij. Maar hoe zorg je dat de reis voor de hond ook plezierig is? In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Plan pauzes in de reis

Wanneer je lang met de auto reist, zal je automatisch af en toe een pauze nemen. De benen moeten even gestrekt worden en de blaas moet geleegd. Dat geldt ook voor de hond. Wij mensen houden dat vaak langer vol dan de hond en aangezien die het niet zelf aan kan geven, kun je maar beter een extra pauze inplannen. Het is handig om dit gewoon te doen op de reguliere wandeltijden. Ben je niet van plan om een wandelingetje te maken tijdens de pauze? Dan kan je ook twee of drie extra pauzes inplannen. Zo krijgt je hondje wel genoeg mogelijkheid om zijn of haar behoefte te doen.

Van een hete auto wordt niemand blij

Laat je hond nooit alleen in de auto als het warm is. De temperatuur in de auto is veel hoger dan buiten en dat maakt het bloed van de hond stroperig. Ik hoef niet uit te leggen waarom dat een probleem is. Ieder jaar sterven er weer honden die in de auto zitten. Ook voor een korte tijd.

Genoeg te doen, maar let op de veiligheid

Het is handig om ook onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor je hond óp de vakantiebestemming. Zo is het fijn als je hond los kan lopen en mee mag het bos in of het strand op. Op die manier zal je hond een stuk gelukkiger zijn en voelt het voor jou niet als een beperking waar je steeds rekening mee moet houden als je eigenlijk wilt ontspannen en genieten.

Handige tip

Een handige tip voor iedere hondenbezitter is de koelmat hond. Deze mat brengt verkoeling voor je hondje. Je hebt geen water of elektriciteit nodig. Het is ideaal voor in de auto. Zelfs als je de airco aan hebt, kan het warm worden en zo bied je je hondje een extra mogelijkheid tot afkoelen. Op deze manier kan iedereen van de vakantie en het warme weer genieten.