Meer groen in je leven

Nederland is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Dit betekent dat velen van ons in een stedelijke omgeving leven. We hebben drukke levens waar we bezig zijn met onze carrière, relaties, hobby’s, uitgaan, vrienden en familie. Juist deze hectiek kan ook voor velen ervoor zorgen dat ze te veel stress krijgen en ongelukkig worden. Het is belangrijk om ook rust te pakken en met de natuur in contact te komen. Toch kan dit lastig zijn wanneer we in een stedelijke omgeving wonen om veel in de natuur te zijn. Daarom bespreken we in dit artikel tips voor meer groen in je leven.

Begin met tuinieren

Veel mensen denken dat tuinieren een hobby of passie is die ontzettend veel tijd en geld kost. Wanneer je niet specifiek een liefde hebt voor tuinieren kun je snel denken dat het iets is om niet aan te beginnen. Maar niks is minder waar. Tuinieren is een hobby die helemaal niet veel tijd hoeft te kosten maar toch ontzettend veel kan toevoegen aan je leven. Je hoeft ook niet per definitie ontzettend veel ruimte te hebben. Je kunt al beginnen met tuinieren als je slechts ruimte hebt op je balkon.

Geniet van je tuin

Als je wel wat ruimte hebt in je tuin is het belangrijk dat je er iets van maakt. Veel Nederlanders zitten in de tuin aan plastic tafels op plastic stoelen. Ook hebben veel Nederlanders veel te veel stenen en tegels in de tuin. Door een echte tuin te bouwen met groen, een tuinstoel of misschien wel een loungestoel tuin kun je een stuk meer genieten van je tuin. Op deze manier kun je rondom je eigen huis meer groen hebben wat een positieve invloed zal hebben op je leven. Zeker tijdens de pandemie waardoor we veel thuis zitten.

Pak je momenten

Natuurlijk is het fantastisch om echt de natuur in te gaan bijvoorbeeld tijdens kamperen of in de Europese Alpen. Maar dit is iets wat we slechts een paar keer per jaar kunnen doen. Het is belangrijk om ook in je dagelijks leven meer groen toe te voegen. Dit kun je doen door gewoon dagelijks een moment te pakken. Ga even in de tuin werken bijvoorbeeld, of spendeer je lunchpauze in met een wandeling in het park. Op deze manier kun je ook in een stedelijke omgeving toch meer groen aan je leven toevoegen.