De tapijttegel

De tapijttegel is een veelzijdige en praktische vorm van vloerbedekking. Bovendien is het onderhoud van tapijttegels ook redelijk simpel en heeft het vrij weinig aandacht nodig. Het belangrijkste is dat je de tapijttegels op een drukvaste ondervloer plaatst die droog, vrij van stof, stroef en vlak is. Dit is niet enkel omdat het dan mooi is, maar ook omdat de tapijttegels dan langer meegaan en niet snel zullen slijten. Wanneer je vloer van tapijttegels dan eenmaal ligt, is het belangrijk om een schoonloopmat neer te leggen van redelijke lengte, zodat het vuil dat je met je schoenen mee naar binnen brengt niet in de tapijttegels terecht komt. Daarnaast dient de vloer natuurlijk regelmatig met een borstelkop te worden gestofzuigd.

Restpartij tapijttegels bestellen

Een nieuwe vloer laten leggen hoeft absoluut niet duur te zijn, want je kunt natuurlijk gewoon een restpartij tapijttegels bestellen. Wanneer je een wat kleinere oppervlakte vloerbedekking nodig hebt, of zelfs wanneer je de tapijttegels graag in een patroon wil leggen, is dit de perfecte optie. Je hebt voor een scherpe prijs de tegels die je nodig hebt voor een mooie, netjes afgewerkte en praktische vloer. Wanneer je een restpartij tapijttegels koopt in een mooie, donkere kleur heb je dus een geluiddempende, makkelijk te leggen vloer, die gemakkelijk te vervangen en eenvoudig te verhuizen is, voor een goed betaalbare prijs.

Onderhoud van tapijttegels

Het onderhoud van tapijttegels is vrij simpel en absoluut niet tijdrovend. Het dient regelmatig gestofzuigd te worden, afhankelijk van hoeveel mensen er overheen lopen en hoe vaak. Wanneer er zich een vlek begint te vormen op één of meer van de tegels, dient deze direct of zo snel mogelijk verwijderd te worden. Dit doe je simpelweg door te deppen, niet wrijven, en vervolgens door te spoelen met warm water. Als de vlek wat hardnekkiger is, kun je ook een scheutje fijnwasmiddel of witte azijn gebruiken om het schoon te maken. Bij een ernstig hardnekkige vlek waar je maar niet van af komt, kun je de tapijttegel makkelijk vervangen voor een nieuwe.

Een praktische en betaalbare vloer

Een tapijttegel is in vele verschillende ruimtes toepasbaar, maar wordt vooral in kantoren veel gebruikt. Tapijttegels leggen is goedkoop, wat het dus perfect maakt voor grote vloeroppervlakten. Voor enkele honderden euro’s is het hele kantoor namelijk al voorzien van een geluiddempende en fraaie vloer die makkelijk te onderhouden en vervangen is.