De beste interieur tips

We willen allemaal een fijn thuis waar we ons comfortabel voelen en dat er naar onze smaak goed uitziet. Maar wanneer je in een lege woning staat en alle interieur keuzes zelf moet maken dan kan het best intimiderend zijn. Welke kleuren gaan goed samen en wat voor meubels zijn stijlvol, betaalbaar en naar je eigen smaak? Om je bij je interieur keuzes te helpen bespreken we in dit artikel een aantal tips.

Zoek eerst inspiratie

Nog voordat je naar kleine tegeltjes tapijt staat te kijken, mijmerend over de perfecte kleur, of in de Gamma keuzes moet maken over welke verf je gaat gebruiken voor je muren, is het eerst belangrijk om inspiratie op te doen. Vaak weet je pas wat je wilt voor je kamer en hoe verschillende kleuren en opties bij elkaar passen wanneer je foto’s hebt gezien van een volledig interieur dat je erg mooi vindt. Door verschillende designs van woonkamers/slaapkamers/keukens te bekijken zie je snel wat je niet wilt en wat je wel wilt. Dit maakt het daarna een stuk gemakkelijker om de verschillende elementen bij elkaar uit te zoeken.

Verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste aspecten van een interieurontwerp. Het kan het ontwerp maken of breken. Je kunt indruk maken met mooie hanglampen en zo een modern interieur ontwerpen.

Open ontwerp

Het is steeds populairder om een open ontwerp te creëren en met goede reden. Een open ontwerp geeft een gevoel van ruimte en is fris en modern. Natuurlijk zijn ook de vloeren belangrijk bij een interieur. Je kunt kiezen voor laminaat, maar ook voor een visgraat vloer. Als je in Amsterdam woont kun je houten vloeren Amsterdam googelen en zo voordelig een mooie vloer uitzoeken.

Grote planten

Planten zijn fantastisch en een goede manier om een natuurlijke sfeer aan je huis toe te voegen. Ze geven de woning sfeer maar zijn ook gezond. Ze reinigen de lucht en geven zuurstof af. Daarom is het verstandig in de woonkamer en in de slaapkamer een paar grote planten neer te zetten.

Houd het praktisch

Naast dat de inrichting mooi moet zijn is het natuurlijk ook belangrijk dat je er praktisch fijn in kunt leven. Houd rekening met zaken zoals de aanwezigheid van kinderen en huisdieren. Dan is het bijvoorbeeld niet verstandig om veel vloerbedekking te nemen aangezien dit snel vies wordt. Wel kun je een kleiner tapijt nemen wat een fijne speelplek is. Op deze manier heb je een sfeervolle en ook praktische familiekamer.