3 tips om goedkope groene zakelijke energie te scoren

In en buiten Nederland kiezen steeds meer ondernemers voor groene stroom. Met oog op het creëren van een betere wereld is dat niet heel vreemd. In een duurzaam milieu past het vervuilende karakter van grijze energie namelijk totaal niet. De keuze voor groene zakelijke energie is daarom snel gemaakt. Net als bij een grijs energiecontract wil je natuurlijk niet te veel betalen voor een groene stroom. Gelukkig kun je ook bij deze verantwoorde vorm van energie afnemen kiezen voor een voordelig energiecontract. Hoe je dat precies doet, lees je in dit artikel met drie tips voor goedkope zakelijke energie voor je bedrijf.

Stap altijd over naar een andere energieleverancier

Wist je bijvoorbeeld dat het heel duur kan uitpakken wanneer je altijd bij hetzelfde energiebedrijf blijft? Veel mensen vergeten om over te stappen wanneer dat mag of kiezen er bewust voor om te blijven, omdat dat veel tijd scheelt. En dat terwijl het overstappen zelf helemaal niet veel tijd kost! Het is zeker aan te raden om altijd over te stappen wanneer dat mogelijk is. Doe je dat niet dan wordt je energiecontract stilzwijgend verlengd. Dit gebeurt vrijwel nooit voor hetzelfde aantrekkelijke energietarief waarvoor je je contract ooit hebt afgenomen. Je betaalt daarom eigenlijk altijd veel te veel voor je zakelijke energie. Stap liever over op een andere goede energiedeal waarbij je profiteert van kortingen of van een eventueel welkomstcadeau. Op die manier kun je veel geld besparen op je zakelijke energie.

Gebruik een zakelijke energievergelijker

Zodra je weet wanneer je mag overstappen is het tijd om direct te beginnen met je zoektocht naar een nieuw energiecontract. Doe dit altijd met behulp van een zakelijke energievergelijker. Dat is een online tool die voor jou op zoek gaat naar een passende energiedeal. Op Minder.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je vandaag nog kunt starten. Voor deze tool heb je niet veel nodig, maar zorg ervoor dat je in ieder geval weet wat je jaarlijkse energieverbruik is. Ook is het prettig om te weten welke extra wensen je eventueel hebt – de keuze voor groene energie is bijvoorbeeld iets wat je moet aanvinken. Daarnaast heb je de keuze uit uit een flexibel energietarief of een vast energietarief. De meeste ondernemers kiezen voor een vast energietarief omdat je op die manier weet waar je aan toe bent wat betreft je energiekosten. Wanneer je je wensen hebt aangegeven gaat de energievergelijker op zoek naar de beste contracten voor jouw situatie.

Zorg ervoor dat je niet te vroeg overstapt

Tot slot moet je weten dat er nog een datum is waar je op moet letten. Wanneer je niet overstapt en dus de einddatum vergeet, wordt het contract gewoon verlengd. Te laat overstappen loont dus niet, maar … te vroeg overstappen óók niet. Er is namelijk ook nog een opzegtermijn waar je rekening mee moet houden. Dat is een periode vanaf wanneer je mag overstappen. Bij iedere energieleverancier is die termijn anders: de één hanteert een periode van 30 dagen, terwijl de ander een periode van twee maanden heeft. Kijk dus goed naar de opzegtermijn van jouw energieleverancier zodat je niet te vroeg overstapt. Doe je dat wel? Dan ontvang je helaas een opzegboete – dat is een bedrag dat je moet betalen voor te vroeg overstappen. De energieleverancier heeft op basis van jullie afspraak energie ingekocht en heeft dus energie over wanneer jij eerder vertrekt. Daar moet wel gewoon voor betaald worden en daarom krijg je een opzegboete. Zonde van je geld, want dat betekent dat je dubbele kosten voor je energie hebt. Probeer dit dus zeker te vermijden wanneer je goedkope groene zakelijke energie wilt scoren.